Comp@dmin is een standaard moduleerbaar pakket voor uw bedrijfsadministratie (Company @dministration) waarvan u zelf beslist, afhankelijk van uw noden, welke modules u wenst te gebruiken en dit tegen een betaalbare prijs.
 
Een overzicht van de modules:                                                                                   Screenshots 
  • Standaardmodule
met oa. klantenbeheer, beheer firmagegevens, nummeringsbeheer, beheer parameterbestanden (postcodes, landen, ...), facturatie (aanmaken facturen en creditnota's), gebruikersbeheer, instellingsbeheer, verschillende rapporten, ...
  • Artikelenbeheer
- Klassiek artikelen beheer met indicatie categoriën en verschillende prijs-calculatie mogelijkheden.
- Import van artikelen via on-line leveranciersbaskets gebaseerd op Excel-formulieren, oa. voor IT: Techdata en Ingram Micro, maar ook andere mogelijk volgens parameterisatie.
  • Offertebeheer/Beheer Schadebestekken
- Creatie en beheer van Offertes en/of schadebestekken
- Automatische offerte van uw leveranciersbasket gebaseerd op Excel-formulieren, oa. voor IT: Techdata en Ingram Micro, maar ook andere mogelijk volgens parameterisatie. 
  • Werkorderbeheer
- Net zoals offertes kunnen werkorders aangemaakt worden volgens de activiteiten die u onderneemt.  Deze kunnen dan verder worden gebruikt voor opvolging of facturatie.
  • Wagenparkbeheer
- Dit is een onderdeel die instaat voor het beheer van de wagen(s) en/of andere voertuigen van uw klanten.  Hebt u een garage, dan kunt u dit doorheen de volledige Comp@dmin applicatie gebruiken voor het maken van offertes, werkorders, schadebestekken en uiteindelijke facturatie.
  • Automatische facturatie van offertes/schadebestekken of werkorders
- Gebruikt u deze module dan kunt u heel eenvoudig verschillende offertes, schadebestekken en/of werkorders factureren.  U duidt aan welke u wenst te factureren, klikt op de knop "Factureren" en alle facturen staan na enige ogenblikken klaar voor verder gebruik.
  • Maatwerk...
 
Daarenboven zijn er enkele standaardfunctionaliteiten bruikbaar over de verschillende modules heen, zoals het afdrukken van rapporten, het doormailen van de betreffende documenten (factuur, offerte, ...) door middel van integratie met Outlook, zoeken binnen de verschillende modules, ...
 
Aangezien Comp@dmin een eigen ontwikkeling is van InfoSol kan er ook eventueel maatwerk gebeuren om dit krachtige standaardpakket om te toveren tot uw krachtigste tool in uw administratief gebeuren.  Hierbij worden telkens de wensen specifiek geanalyseerd en wordt een prijsvoorstel hieromtrent geformuleerd.

Wenst u over dit alles meer informatie, aarzel dan niet om dit contactformulier in te vullen en uw wensen hierbij te specifiëren.  Wenst u echter meer voeling te krijgen met Comp@dmin, bekijk dan hier onze screenshots.  Wij kunnen dan een correcte detailofferte bezorgen en jullie contacteren om een afspraak vast te leggen voor een eventuele demonstratie.  (deze lijst is een afpuntlijst voor de verschillende modules en ook stand-alone of multi-user)

 
De gebruikte termen Outlook en Excel, verwijzen naar de onderdelen van MS Office met hun respectievelijke benamingen.  Deze producten zijn niet standaard in onze oplossing voorzien, maar kunnen als bijkomende optie worden bezorgd indien u deze nog niet in uw bezit hebt en van onze diensten die er gebruik van maken wenst te kunnen benutten.  De gesupporteerde versies zijn vanaf MS Office 2003.